1 View

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένο σε λεπτές φέτες πάχους 1 εκ.
  • 400 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ
  • 160 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 4 αυγά, medium
  • 1 κ.σ μουστάρδα, απαλή
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • ½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

Για το σερβίρισμα:

  • Λεμόνι
  • Μαϊντανό
  • Αγγουράκι τουρσί
  • Bbq sauce

Εκτέλεση Συνταγής :

Παίρνουμε τις φέτες κρέατος και με ένα βαρύ αντικείμενο χτυπάμε την κάθε φέτα ώστε να την πλατύνουμε.

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ρίγανη, το σκόρδο, την πάπρικα ,το αλάτι, το πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε τα αυγά, τη μουστάρδα και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν τελείως τα αυγά. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τρίτο μπολ, αδειάζουμε τη φρυγανιά και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.

Στη συνέχεια βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Παράλληλα τοποθετούμε τα 3 μπολ στον πάγκο εργασίας και φοράμε γάντια μίας χρήσης.

Έπειτα πανάρουμε τις φέτες των σνίτσελ περνώντας τες πρώτα από το μπολ με το αλεύρι, έπειτα από το μπολ με τα αυγά και τέλος από το μπολ με τη φρυγάνια.

Τηγανίζουμε τα σνίτσελ πολύ καλά και από τις δύο πλευρές, γυρνώντας τα με τη βοήθεια μίας τσιμπίδας.

Μόλις έχουν πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα και έχουν αποκτήσει μία τραγανή κρούστα τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

Τέλος τοποθετούμε τα σνίτσελ στο σκεύος που θα σερβίρουμε, προσθέτουμε λεμόνι, μαϊντανό εφόσον επιθυμούμε και τα σερβίρουμε ζεστά με bbq sauce και αγγουράκι τουρσί.

Extra tip:

Το ηλιέλαιο στο οποίο θα τηγανίσουμε τα σνίτσελ δεν πρέπει να καίει πάρα πολύ για να τηγανιστεί σωστά και να μην καεί το πανάρισμα. (Αν έχετε θερμόμετρο η ιδανική θερμοκρασία του ηλιέλαιου είναι στους 180 βαθμούς)

Δημιουργήστε τη παραπάνω συνταγή

Με τα προϊόντα μας

Επιστροφή Πάνω